No comments yet

Care crezi ca este diferenta intre credinte/convingeri si Adevar?

Aseara am avut o inspiratie sa postez pe facebook “ Care crezi ca este diferenta intre credinte/convingeri si Adevar?”. Pur si simplu ma gandeam la tema asta si stiam raspunsul insa vedeam cum oamenii isi iau convingerile drept adevarate si asta le influenteaza drastic adevarul experientei traite in prezent.

E ca o contaminare a momentului Acum, care altfel e proaspat si viu, plin de acele resurse si emotii esentiale! 

Inainte sa adorm reflectam la subiectul asta. Ma intrebam care sunt acele credinte pe care le iau drept adevar. Cand imi pun intrebari imi vin ganduri si imagini de care sunt constienta si realizez ca imi dau astfel raspunsuri.

Din aproape in aproape, realizam ca imi cred amintirile adevarate si dintr-o data totul din minte a disparut. Nu doar gandurile ci energia unui timp liniar pe care il credeam adevarat desi stiam ca este doar o conventie. Am realizat exact despre ce vorbeam ca singurul adevar trait e doar in experienta lui Acum.  Eram un stalp de Lumina, de Prezenta…in care  Timpul si Tot ce credeam despre mine disparuse.  Asta nu s-a intamplat pentru ca m-as fi conectat cu vreo dimensiune galactica, ci printr-o simpla intelegere, care a deschis o noua perspectiva asupra mea, asupra vietii.

Astazi a ramas credinta ca a fost adevarat. 🙂

Nu stiu cat timp am stat in momentul care exista neconditionat de nimic trecut sau viitor, imi amintesc doar ca eram o prezenta vie si imi simteam corpul fluid…

Sunt mici diferente intre aceste experiente pe care le am avut pe parcursul timpului. Azi sunt din nou eu cea care ma cunosc, in Acum constienta de timpul liniar in care traiesc. Insa energia primita in aceste momente se cere integrata in experiente, in Aici si Acum.  Tot ceea ce realizam se ancoreaza in noile noastre experiente. Integram prin alegeri diferite, prin raspunsuri diferite care apar in fiecare context de viata, bazate pe noi intelegeri.

Pe masura ce constientizam ca tot ceea ce credem ne creaza experienta de viata, desfacem acest ghem al mintii, si totul incepe sa se deschida. Cum? simplu…prin intrebari pe care ni le punem…!

Daca iti doresti si tu o noua perspectiva de viata, te invit la workshopul din 28 Aprilie: “Dansul Vietii – Cele 4 Perspective.” Fiecare perspectiva de viata are propriile credinte legate de timp, bani, disciplina, fericire…Ca sa cunosti Adevarul ai nevoie sa iti constientizezi credintele, sa alegi, sa vezi ca sunt doar credinte. Faptul ca le credem adevarate ne creaza distorsiuni. ( asta e o credinta bazata pe experienta)

Ai devenit  curios/curioasa?

 

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#