No comments yet

Frica – Un aspect care a uitat ca este Iubire

Impartasesc cu tine informatii despe aceasta emotie a fricii, dintr-o perspectiva personala  si imi dau voie sa ma exprim ” ca si cum am sta de vorba”  pentru a ramane in spatiul autentic din care imi apar cuvintele.

Te –ai intrebat vreodata ce este “frica”? Dincolo de intelegerile ca sa zic asa cunoscute din inteligenta emotionala am sa iti impartasesc intelegerea mea actuala a acestui aspect, parte din noi insine.

Am inteles ca frica e acea forma a iubirii care a uitat ce este iubirea. Am inteles asta din propria mea perspectiva asupra Creatiei – realitatea care apare este Iubire pentru ca din Sursa primordiala nu poate fi altceva creat.

La fel cum din noi insine nu se poate naste decat o lume care a luat nastere in interior, asa si Creatia este Iubire nascuta prin libertatea actiunii Sursei primordiale. ( Acum am in minte arborele vietii care mi-a oferit multe intelegeri in Acum-ul recent)

De a lungul istoriei noastre aceasta Iubire a luat multe forme pentru ca constiinta Iubirii este un spatiu pur care prinde viata prin propriile noastre ganduri si crezuri.

Atunci cand omul a trait ceva in afara intelegerii de care avea nevoie pe cand traia o anume experienta, a simtit o emotie de ceva necunoscut si pe parcurs a fost numita frica. De acea numim frica irationala.  Aceste forme de neintelegere s-au amplificat si a luat nastere o constiinta care se “crede” separata de intreg, de iubire.

Pentru ca orice forma a constiintei are calitatea de a fi constienta de sine, a aparut si conceptul de “frica de frica”

Ce este “frica de frica”? Intr-un fel e a si cum ai spune ca frica  apare in Oglinda Sinelui si se sperie de propria sa imagine, de propria reflectare.

Ce crezi ca se va intampla cu aceasta emotie daca stii cine esti si ramai in ” Eu sunt aceasta Oglinda?” ( Constient de propria Constienta, aceasta energie pura transcede aparenta trecatoare)

Asa cum tot ce apare in Oglinda Sinelui e o aparenta nascuta in urma experientelor, adica forme invechite, energie neprocesata, majoritatea isi au originea in ceea ce numim frica.

Daca acestei Constiente a fricii nu i-ar mai fi “teama de ea insasi”, am trai liberi aceasta emotie si aceasta s-ar dizolva mult mai repede in spatiul Iubirii, al Prezentei.

Daca pe de o parte iti spun sa ramai in spatiul Constientei, in acelasi timp iti spun ca in momentul in care te recunosti si in acest aspect emotional, incepi sa ii aduci lumina constientei si acesta este primul pas inspre vindecarea radacinii, a acestei constiinte care si –a uitat propria Sursa – rana de separare incepe sa fie vindecata.

Peste tot se vorbeste despre “ frica de necunoscut” si mi-am zis la un moment dat sa ii acord mai multe atentie ca sa inteleg rational acest aspect cu care m-am luptat fara sa vreau multa vreme.

In perspectiva personala aveam nevoie sa inteleg ce este acest necunoscut de care se teme un aspect al meu si imi trasmite aceasta energie care pare rupta total de iubire.

Care este cea mai mare frica a ta? Da-ti voie sa o identifici si sa o intelegi din perspectiva ta Unica!

Din Jurnalul personal:

“Astazi mi-am dat seama ca aceasta frica este tot o parte a fiintei mele, care nu este inca iubire pentru ca o parte din mine se teme de divinitate. Sunt cumva surprinsa sa inteleg asta punandu-mi intrebari cu o minte de copil…cu o curiozitate care isi cunostea o parte noua si profunda ca pentru prima data.”

Aveam nevoie sa aduc o ratiune clara si in acelasi timp personala si inocenta pentru a intelege ce este aceasta energie a fricii coplesitoare care aparea la suprafata  cand mi-era lumea mai draga.

Mi-am dat voie sa ma identific cu aceasta parte pentru a o intelege in propria mea viata. Era o exprimare a unui Eu inconstient care acum o aduc in constienta prin identificare cu aceasta.

Imi dau seama ca pana acum doar  incercam sa o vindec ca si cum era ceva neregula.

In momentul in care am devenit acest “eu frica” si m-am uitat la “ divinitate” am inteles perceptia pe care o am din acest spatiu al fricii.  Divinitatea era perceputa ca fiind ceva la care aspir, ceva ce nu sunt inca si eu care nu sunt asta acum, va trebui sa fiu altcineva.

Sinele meu mai inalt, vazut din aceasta pozitie a eului frica, era o autoritate care ma va obliga sa imi schimb viata intr- un mod nedorit de mine ( eu -l frica)

Aceasta constientizare, aducere in lumina pare de a dreptul copilareasca pentru mine care traiesc in prezent. Insa nu am de unde sa stiu de unde s-a nascut aceasta convingere care a avut ca si “rezultat” aceasta aparenta scindare a constiintei care din acea perspectiva era foarte reala.

E mult timp de cand eu care lucrez cu mine si sunt interesata sa observ acest comportament al unui aspect interior, aparent separat de iubire; din aceasta pozitie am sa iti ofer o sugestie, un secret care pe mine m-a ajutat pe parcursul acestui proces de integrare:

Traieste aceasta emotie cand apare fara sa ii dai un nume, fara sa ii pui o eticheta. De unde stii ca asa se numeste aceasta emotie? Presupui doar. Fii curios/curioasa ca si cum ai trai aceasta emotie pentru prima data. Nimeni nu iti poate spune “cum se numeste”, ce este sau ce mesaj are pentru tine. 

Daca alegi sa pui in practica aceasta sugestie, sunt curioasa sa imi impartasesti ceva din experienta ta. Eu acum nu vreau sa iti influentez mintea si sa iti spun care ar putea fi “rezultatul” pentru tine.

Continua sa te Imprietenesti cu aceasta emotie, da-ti voie sa te vezi prin ochii acesteia. Gaseste-i intentia si da-ti voie sa fii liber(a) in simtire. Cu aceasta libertate, faci spatiu ca sa “se Intoarca Acasa” intr-un ritm firesc si propriu.

Sa ai parte de sustinerea Iubirii pentru a transforma si integra acest aspect interior plin de Dar.

Daca iti doresti sa beneficiezi de mai multe informatii pe acest subiect,

  • lasa-mi mesajul tau intr-un comentariu,
  • sau
  • da un like si un share acestui post ca si feedback/ contributie,  daca te-au ajutat aceste informatii.

 

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#