No comments yet

Intrebari. Transformari.

Tot ce apare ca nou se creeaza din ceea ce este deja. Lucrurile vechi le vedem dintr-o noua perspectiva si le reinventam. Insa pentru ca vechiul ca sa fie reinventat are nevoie sa i se vada esenta. La ce ne folosea atunci si ce avem nevoie acum?

Eu folosesc mult un proces numit self inquiry. Scriu de cand ma stiu. Asa imi aduc la suprafata mesaje si intelesuri. Cand las sa curga cuvintele, le las sa imi vorbeasca. Poate ar trebui sa le asez diferit pentru voi, insa nu pot. Daca ma gandesc la sintaxa, la o ordine anume, stric tot 🙂 cuvintele imi par atat de vii.

Transformarea?

Inseamna sa vezi din toate perspectivele:

Cine esti:

Pune pe hartie si scrie. Incepe cu “Cine sunt eu?” Apoi lasa intrebarile sa curga. Nu cauta raspunsurile. Scrie pana ramai fara intrebari. Apoi uita-te peste ele. Uita-te din nou peste ele. Cine nu poti sa fii? Cine vrei sa fii? Gandeste –te ca pasesti in pozitia Universului chiar inainte sa te nasti si iti pui intrebarea: Cine aleg sa Fiu in Viata asta? Alege. Decide-te. It’s up to you! Din pozitia infinitului esti deja un punct de vedere unic.

Ce este Viata:

Care este semnificatia pe care i-o dai? S-a schimbat sensul acesteia pe parcursul vietii tale? Care au fost momentele de cotitura care te-au facut sa vezi lucrurile diferit? Uita-te la semnificatia pe care i-o dai doar tu. Este viata separata de tine? Se manifesta prin tine? Cum ii faci loc? Cum ii opui rezistenta? Ai incredere in viata? Crezi ca viata te iubeste fix asa cum esti? Sau ti-ai creat niste asteptari atat de inalte incat sa nu le poti atinge? De ce ai face asta? sau De ce nu ai astepta mai mult de la tine si viata?

Ce faci:

Tot in scris pune-ti intrebari. Scrisul nu te minte. Ce comportament se repeta si nu vrei sa il schimbi? Ce faci zilnic ca sa ai o zi mai frumoasa decat ieri? Care este planul tau, tema ta? Ce alegi sa faci? Ti-e teama sa iei decizii? A trai la intamplare e tot o decizie. Care e convingerea care te limiteaza? Care sunt gandurile de care asculti?

Ce ai si ce crezi tu ca nu ai:

Vezi tot ce ai. Vezi ca ai tot ce e nevoie sa creezi ce vrei tu in fiecare moment. Asta inseamna sa te uiti si sa vezi. Sa fii in Lumina. Sa nu mai crezi ca potentialul e ceva ascuns sub pat. Sa nu mai crezi ca ceva lipseste.

Darul tau e ceva evident, il manifesti deja la o scara mica. E atat de natural incat nu il vezi. Prin ce te diferentiezi de toti ceilalti?

Ce nu ti place la tine? Crezi ca ai defecte? Ca nu esti suficient de bun/a? Inseamna ca nu te uiti bine. Curata ochelarii. Scrie. Intreaba. Schimba.

Ai avut vreodata o rochie sau o fusta si ai transformat-o? Ti-ai aranjat vreodata lucrurile diferit? Te ai jucat vreodata cu ceva si ti-a iesit ceva neasteptat?

Mintea e un calculator care nu -ti va da raspunsul pe care il cauti pentru ca nu il stie.  Te vei supara pe ea si te vor napadi acele stari care te impiedica, din care amani, din care mai astepti sa devii ceva, cineva, sa ai ceva. Sau pe cineva.

Da-ti voie doar sa faci. Ce vrei tu in fiecare moment. Alege cea mai inalta optiune din cate ai zilnic. Ce “trebuie” sa faci, lasa la urma. Ai sa vezi ca optiunile se vor schimba in ziua urmatoare cand poate il vei transforma pe “trebuie” in “vreau”. Cand vrei e usor.

Ce este transformarea?

Este curajul sa te urci pe ringul de dans si atunci cand nu stii pasii. Inseamna sa stii ca e ok sa nu stii ce sa faci. Transformarea nu are nevoie de nimic. Este momentul de acum in care te arunci si traiesti asa cum esti. Te reinventezi in Acum cu mainile goale. Daca Vrei, Alegi si vezi ca Poti. Descopera ca e dreptul tau, ca Meriti. Transformarea inseamna sa Fii tu. Tu stii cine esti. Fiecare om stie. Iti dai Voie sa fii cine esti? Usa coliviei a fost si este mereu deschisa pentru fiecare.

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#