No comments yet

Modele de viata- Magia se intampla atunci cand…

Magia se intampla atunci cand crezi in tine insuti. Ma refer la tine care ai nevoie sa crezi in Sinele tau autentic, in eu-l tau adevarat care are toate resursele in spatiul interior. Magia esti tu insa nu tu cel care o cauti, ci tu cel care ai curaj si o gasesti atunci cand iti dai voie sa te abandonezi puterii tale interioare.

Personalitatea are mai multe modele sub care isi desfasoara viata pentru a-si invata propriile lectii. Trecem pe rand prin fiecare pentru a ajunge sa fim Magicieni.

Stii de ce se numeste Puterea Prezentului? Pentru ca doar in Prezent poti sa faci alegeri care sa iti schimbe viata. Este singurul moment real, acesta in care esti viu si simti asta prin toate simturile.

Intre starea actuala si starea dorita se afla mereu un model de viata activ. Fiecare model are un set propriu de credinte si valori care ne autosaboteaza din mintea subconstienta.

De la fiecare model la altul, atunci cand reusesti sa faci trecerea, adevarurile si povestile pe care ti le spui se schimba. Intelegi acum de ce vorbim fiecare despre aceleasi lucruri intr-un mod diferit?

Fiecare avem un spatiu din care se nasc credintele interioare. La unii sunt inca valabile cele din trecut iar altii au lasat adevaratele valori si credinte sa se iveasca din spatiul autentic al Eu-lui curatat de imprinturi.

In modelul de victima e clar ca toti ceilalti sunt de vina pentru situatiile noastre de viata. Asumarea responsabilitatii este redusa la minim. Aici avem nevoie sa ne cunoastem limitele personale, sa invatam sa spunem nu, sa invatam sa ne punem pe primul loc in viata noastra. Cand e activ acest model de viata in personalitatea noastra, doar ne vaitam. Imi amintesc cand eram aici. Eu munceam cel mai mult, nu stiam sa spun nu si eram mereu extenuata. Nu aveam nici un sens de spatiu personal, credintele si valorile altora erau mai importante, nu imi cunosteam nevoile personale si nici nu credeam ca pot sa schimb ceva din realitatea respectiva.

Intr-o zi am primit insa un mesaj simplu care aproape mi-a taiat rasuflarea pentru ca l-am simtit foarte profund. Pe un biletel pe care l-am primit scria “realitatea poate fi schimbata”.

Asa mi-am activat modelul de viata al Luptatorului si am inceput sa imi recunosc nevoile si mi le indeplinesc, am invatat sa spun nu si sa imi creez spatiul personal bazat pe valorile mele dn acel moment.

Imi amintesc chiar cum am simtit ca merit sa fac asta si m-am dus si am obtinut o marire de salariu semnificativa.

In modelul Martirului am stat o perioada destul de lunga. Inca mai fac sacrificii pentru ceea ce imi doresc sa realizez. Insa sacrificiile sunt in spatiul Egoului si nu ma afecteaza.

Modelul de Cautatoare l-am avut aproape toata viata. Nu gaseam pentru ca eram mereu in cautare de ceva mai bun si nu stiam exact ce caut. Mi-a adus mari beneficii acest model atunci cand cineva mi-a spus: Poti sa gasesti oriunde. Acum chiar gasesc in momentul prezent tot ceea ce imi doresc. Cateodata ma gandesc ca poate am nevoie sa imi doresc mai mult, insa nu stiu inca ce inseamna asta.

Magicianul se iveste de cand am inceput sa traiesc viata pe cont propriu. Nu a fost usor pentru ca nu eram obisnuita cu usor. Tranzitia se face lent si cateodata in salturi mai mari, insa nu e usor sa vorbesc acum despre asta. Intr-o zi cand Magicianul meu o sa iasa mai mult la suprafata o sa va impartasesc cu siguranta. Ce pot sa spun acum este ca Magicianul inseamna “Yes to Life” pentru ca deja exista spatiul plin de Liniste si Iubire din care afirmatia Da Vietii este autentica. Mintea nu va putea niciodata sa invete Calitatile Sufletului.

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#