No comments yet

Puterea de a trai Singur(a)

Aloneness and silence are two aspects of one experience, two sides of the same coin.  Osho

 

Daca nu ai timp sa citesti acest articol, poti asculta aici o scurta varianta audio.

In societatea actuala s-a promovat ideea ca suntem o jumatate si avem nevoie de cealalta jumatate pentru a fi intregi. Insa cum am putea sa traim alaturi de cineva pana nu reusim sa traim cu noi insine- adica in echilibru si in armonie.

Daca iti ignori acest aspect o sa iti faci viata dificila. Esti impreuna cu ceilalti tot timpul. Fiecare persoana este un gand si o emotie in interiorul tau. Nu ai cum sa fii separat de cineva, desi poti sa crezi asta/ Daca ignori puterea de a fi singur/a o sa iti creezi un dezechilibru in lumea ta interioara, cautand mereu ca cineva sa te implineasca.

Exista si o stare de ambivalenta cand esti singur si crezi ca nu ai ales tu asta. Aceasta stare in care nu recunosti motivul de a fi singur ( regasirea de sine) o sa te impiedici sa cresti pentru ca ai sa crezi ca esti singur(a)  pentru ca e ceva neregula cu tine. Asadar, daca este situatia ta, renunta la a te mai simti in izolare sau exclus(a) si descopera cine esti tu cu adevarat. Cu cat te cunosti mai profund, cu atat o sa fii mai mult in unitate cu tine insuti/ insati si o sa descoperi cum sa iti acorzi atentie, acceptare, iubire neconditionata.

A fi intr-o relatie care nu functioneaza ( nu are cum sa fie echilibrata daca fiecare asteapta sa fie implinit de sau prin celalalt), inseamna ca iti este teama sa ramai singur/a.Se creaza astfel o frica pe care o vei alimenta toata viata. Ca sa inveti despre aceasta frica si sa o dizolvi, ai nevoie sa gasesti acea parte interioara responsabila cu aceasta. Ca punct de pornire: uita –te la fanteziile si gandurile pe care ti le aduce aceasta parte, vezi unde si cum se simte in corp. Este o fantoma a trecutului care a ramas in psihicul tau si creaza dezechilibru.

Daca esti in impas in a gasi energia de bucurie care vine din Puterea de a fi Singur(a) nu mai amana.  Procesul de transformare este usor atunci cand esti sustinut prin procesul de coaching pe care il facilitez.  Fiecare client beneficiaza de o abordare unica.  Trimite datele tale de contact pe mail: coaching@cameliastefan.ro  si vei fi contactat in 24 de ore pentru a afla toate informatiile de care ai nevoie.

Beneficiile care apar din Puterea de fi singur(a):
Iti clarifici gandurile si emotiile

Iti creezi spatiul de a fi creativ(a),

Iti dezvolti Increderea in SIne,

Iti creezi spatiul de a fi independent(a) emotional,

Ti se diminueaza stressul, anxietatile – inveti sa le gestionezi,

Iti redefinesti valorile si iti schimbi prioritatile,

Iti imbunatatesti relatia cu ceilalti.

Exercitiu: Ridica-te in picioare si simte cum esti ancorat(a) in pamant. Simte cat esti de stabil(a) Constientizeaza ca esti unic/a pe acest Pamant si verifica cum se simte asta. Centreaza-te in tine  insuti/insati si simte-ti unicitatea.

 

 

 

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#