No comments yet

Cele Trei Etape ale Trezirii

Acest articol s-a nascut azi dintr-o joaca cu cifra 3…practic am realizat o structura esentiala asa cum o vad eu, din cunostinte si experiente personale. Nu cred ca Trezirea e un singur eveniment. Cred ca e un proces care se desfasoara de la inceputul existentei noastre.

Acest proces se evidentiaza in scrieri prin 3 etape, de cele mai multe ori distincte: Trezirea la nivelul Mintii, a inimii si  nasterea Copilului Divin.  Am citit ca foarte putini oameni realizeaza aceasta treime a Trezirii.

Desi aceasta nu tine de nicio practica, vindecarea si integrarea aspectelor mentionate mai jos, pot da nastere unor experiente care apar cu multe insighturi si realizari.

 

 

  • Pure awareness/ Constiinta Infinita/ “EU”/ aspectul Tatalui / Spirit/ Gand – Libertate absoluta (Free Will)

Vindecare/Integrare: Super Ego/ Parintele Critic/ Masculinul/ purificarea gandurilor.

  • Prezenta/ “EU SUNT”/ Constiinta Christica/Isus, Fiul/ Sufletul/Trezirea Inimii/Iubire si Lumina.

Vindecare/Integrare: Ego – Umbra, relatia Eu -Tu, Femininul / purificarea emotiilor.

  • Copilul Divin/ “EU SUNT ASTA”/ Sfantul Duh/Creatia/Manifestarea – a da VIATA.

Vindecare/Integrare: Ego – Masca, relatia cu lumea/Ceilalti/Instinctul/ Ego Inferior/ Uniunea Sacra Masculin- Feminin

 

Sufletul se naste si se identifica cu Forma pentru a-si incepe Calatoria in care Infinitul viseaza ca e Om si Omul isi aminteste Infinitul.

Egoul nu este “ceva ce exista” de la nivel de Suflet.  Transcendenta acestuia apare in experienta realizarii iluziei sale. Experienta asta am avut-o insa egoul, desi i-am vazut iluzia, nu este dizolvat, disparut in momentul de fata. Sunt insa permanent constienta de jocul sau, “am iesit” din identificare.

Sufletul este o cristalizare, o contractie al Infinitului Absolut. Transcendenta acestuia se face treptat in realizarea ca Constienta Infinita este permanenta si este o Calitate a starii de Prezenta , Dupa experientele de reamintire a sinelui in oceanul infinit ( au inceput cu Eu vad – Eu sunt vazuta) au inceput sa aiba loc schimbari foarte subtile in interior. In exterior imi apar multe “provocari” insa recent am realizat ca nu am nevoie sa le mai fac ceva si apar rezolvari .

Ce am realizat este faptul ca din punct de vedere al Constiintei Infinite experienta uitarii si experienta re-amintirii este jocul Cosmic – nicio diferenta intre “iluminare” si uitare.

Mi se pare fascinant faptul ca Omul are potentialul oricarei experiente  si este acelasi Eu care ne da Viata si se exprima Unic prin fiecare dintre noi. Mi se pare fascinanta Calatoria de Reamintire cu tot necunoscutul ei.

 

 

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#