No comments yet

Puncte de vedere

Realitatea este creata de Intreg. Realitatea ta nu exista. Tot ce iti apartine este perspectiva pe care o ai asupra experientei care se creaza in interactiune cu realitatea.

Singurul lucru pe care il poti alege constient este raspunsul tau in fiecare moment. Tu nu ai o realitate subiectiva. Insa desigur ca poti sa iti gasesti scuze… “Eu sunt asa pentru ca….”

Singura realitate esti tu care ramai neschimbat. Perspectiva se castiga din experienta fiecarui Acum, nu poti sa spui ca este.  Perspectiva este rezultatul pe care il ai in urma fiecarui Acum de viata. Poate sa te duca mai aproape sau mai departe de adevar.

Incerci sa iti controlezi viata pentru ca te temi ca fara tine apare haosul. Iti acorzi astfel o prea mare importanta de sine. Inceteaza sa controlezi, sa te minti, sa manipulezi oameni si situatii si ai sa vezi ca Armonia exista deja.

Teama apare doar atunci cand ideile tale despre cum ar trebui sa arate lumea incep sa se dizolve.

E intr-un fel la moda sa scrii ce este viata. Ca si cum ai putea sa scrii despre ea la modul impersonal. Unii spun ca e usoara, altii ca e grea, altii ca e frumoasa. Despre care viata vorbesc ei?

Putem pune eticheta pe”Viata”  ca si cum ar fi un borcan cu dulceata sau muraturi?

As zice ca Viata este un act de creatie. Permanent facem muraturi, dulceata sau stam degeaba. Semnificatia pe care o dam vietii nu este o eticheta. Este ceva personal si profund. O profunzime pe care nu ar trebui sa o lasi atinsa, influentata de gura lumii. Caci cine sunt ceilalti?

Se zice ca ceilalti sunt aici ca sa ne reflecte, ca sa ne arate cine suntem noi cu adevarat. Ce eroare in care iti pierzi centrul in  incercarea de a ti acorda importanta de sine. Lumea incepe cu Eu sunt. Daca ceilalti inca te mai reflecta  inseamna ca ii tii  prizonieri ai gandurilor tale. De fapt asa se creaza jocurile, din teama de singuratate.

Cand te vezi cu adevarat in ceilalti ei incep sa dispara sau sa se schimbe pentru ca tu ii eliberezi. Incepi sa ii vezi Acum fara interpretarea de ieri. Cum sa vezi pe cineva ca este “intr-un anumit fel”? Chiar nu vrei sa te schimbi?

Poti sa iti dai seama cum ar fi sa te indragostesti de aceasi persoana in fiecare Acum?

Sunt oare oameni care nu isi clintesc niciun gand de teama schimbarii…?

 

 

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#