No comments yet

Putem Alege in fiecare moment…

Putem alege in fiecare moment sa traim realitatea sau sa vorbim despre realitate.

In zilele in care vin peste mine ganduri si stari ma duc in parc. In Cismigiu am o buturuga preferata chiar in fata lacului iar in Izvor o movila pe care ma asez. Ambele locuri le-am incarcat energetic suficient cat sa ma ajute sa ma reconectez cu natura si sa intru sa fiu total in Acum.

Azi am ajuns in Cismigiu, plina de niste amintiri din trecut la care se pare ca nu le dadeam drumul desi am meditat azi de dimineata. M-am asezat pe buturuga preferata si eram inundata de soare, peisajul era superb. Pe suprafata lacului si printre crengile copacilor se jucau lumini si umbre.

Foarte constenta de tristetea mea, mi-am indreptat atentia spre plexul solar pentru ca il simteam contractat  si am inceput sa ma intreb: Oare ce imi lipseste Aici si Acum? Intrebarile mele nu au gasit decat linistea si treptat au inceput sa se relaxeze toate senzatiile din corp. Am intrat cu totul  in Acum treptat, pe masura ce realizam din nou jocul mintii care isi doreste mereu ceva disparut,  din teama unui viitor care nu a aparut inca. Am realizat ca atasamentul mintii de ceea ce a fost vine din lipsa de incredere orientata spre viitor. Am vazut ca in Acum nu am nimic de facut pentru a simti acea stare de fericire si bucurie interioara.

De fapt asta am realizat a nu stiu cata oara.  Cat de simplu e totul si cat de mult nu sunt obisnuita, ancorata pe deplin in aceasta simplitate a prezentului. Am inca nevoie sa imi reamintesc ca nu am nimic de facut, ca totul curge atunci cand stau relaxata. Suntem una cu fiecare moment si mereu putem alege sa traim total in moment sau sa il ignoram si sa ne lasam perturbati de ceea ce este in mintea noastra: ganduri despre ce a fost candva sau ganduri despre ce va fi. O realitate virtuala a mintii. Conteaza sa realizam faptul ca nu NOI avem provocari. Toate problemele sunt intelegeri gesite care vin din modul in care mintea a invatat sa interpreteze lucrurile.

Mintea ne ajuta in fiecare moment atunci cand avem nevoie de ea la modul constient. Din parc am mers spre casa si ma uitam cum peisajul se schimba la fiecare pas. Observam cum din Prezenta, aud, vad si simt mai intens experienta despre care vorbesc acum.  Aceasta Prezenta este tot timpul insa ceva din mine inca rezista asupra unor continuturi care apar sporadic. Am intrat intr-un magazin sa cumpar fructe si mi-au aparut gandurile care imi aminteau ce mai am nevoie acasa. Mi-am zambit in interior recunoscand ca aceeasi minte ne ajuta oricand avem nevoie de ea in fiecare moment. Pur si simplu stim atunci cand ne este de folos si cand e mai bine sa ramanem tacuti in linistea care ne inconjoara.

Tu ai vreun loc preferat in natura in care te reincarci? Ce faci atunci cand starile mintii navalesc peste tine?

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#