No comments yet

Relatia cu tine insati – Puterea de a Fi Sincer(a)

Puterea de a fi Sincer(a)- este primul pas in construirea unei relatii autentice cu tine insuti/insati.

Te ai gandit, ai simtit vreodata ca nimeni nu poate sa te vada pe tine cu adevarat? Ti-ai dat seama ca fiecare om vede doar un aspect pe care il exprimi intr-un anumit context de viata.? Tu nu esti comportamentul tau si cu siguranta esti mai mult decat suma acestora.

Eram intr-un astfel de moment in care am realizat ca in lumea mea sunt cat se poate de singura indiferent cati oameni sunt in jurul meu. Simtind acea emotie acuta de singuratate, m-am indreptat spre oglinda cu intentia de a ma reconecta cu mine insami.

Dupa un timp in care m-am uitat la ceea ce proiectam,  imbratisand aspecte si emotii…reflectarea din oglinda a devenit vie, reala.  In plina emotie, imi puneam intrebari, fiind si cea care priveste si cea care se priveste simultan: Ma vezi….ma auzi..si mi-au dat lacrimile.  Am intrat in dialog cu mine si la un moment dat oglinda a disparut. Eram eu fata in fata cu mine. Eu-Eu. Un infinit se exprima pe sine. Am simtit ce inseamna emotia pura.

Suntem atat de prinsi in paradigma constiintei spirituale incat uitam cat de importanta este constiinta senzoriala. Tot ce traim aici si acum este o experienta senzoriala care ne remodeleaza si ne slefuieste pana ajungem sa vedem ca Lumina pe care o cautam este chiar in interior, ca suntem aceasta Lumina.

Toata aceasta paradigma care ne invata ca Universul e o oglinda, ca ceilalti sunt o oglinda a noastra, ne arata faptul ca exista un altul si ne mentine in iluzia de separare. Nu e o neintelegere ci un paradox. Poti sa fii in Unitate cu ceilalti doar cand ai curajul sa fii tu in Unitate cu tot ceea ce esti. Tot ceea ce ne arata ceilalti este raspunsul nostru interior care reflecta un aspect de al nostru care se vrea acceptat. De aceea se spune ” Iubeste ceea ce apare”.

Am sa iti impartesesc mai multe despre relatia cu tine insati pentru a realiza aceasta unitate.  Te invit sa faci acum un pas si sa iti raspunzi sincer la cateva intrebari care te vor ajuta sa te imprietenesti cu emotiile tale, intelegand ce vor acestea sa iti comunice in momentul prezent.

Ca sa beneficiezi de acest exercitiu.  iti sugerez sa:

Iti faci timp in care sa nu fii deranjat(a) nici macar de telefon.

Sa parcurgi acest material in scris, pentru ca doar astfel accesezi acele aspecte interioare care au nevoie sa fie exprimate.

Sa recitesti raspunsurile si peste o zi sau doua si sa vezi ce insighturi noi constientizezi.

 

Ce anume imi lipseste  Acum?

Cere este valoarea mea, Acum?

Ce imi aduce bucurie, Acum?

Ce anume am uitat, Acum?

Unde trebuie sa (ma) ajut, Acum?

Ce anume ma tem sa vad, Acum?

Ce imi scapa din vedere, Acum?

Pot sa cred, sa am incredere, Acum?

Ce merit sa primesc, Acum?

Unde nu ma vad pe mine insami, Acum?

Ce se cere exprimat, Acum?

Ce parte din mine se ascunde, Acum?

Unde opun rezistanta iubirii, Acum?

Care sunt motivele pentru care ma simt ….. Acum?

Unde ma aliniez cu mine insami, Acum?

Ce anume protejez, Acum?

Ce anume s-a pierdut, Acum?

Ce a devenit depasit, Acum?

Ce anume am pierdut, Acum?

Ce sta in calea iertarii, Acum?

Pot sa pastrez legatura, Acum?

Sunt in siguranta, Acum?

Unde ma las pe mine insami, Acum?

Care sunt limitele mele, Acum?

Pot supravietui (acestei situatii) Acum ?

Unde m-am abandonat pe mine insami, Acum?

 

Recunosti ce emotie se afla in spatele fiecarei intrebari? Ce insighturi ai primit? Care e Acum ( dupa ce ai facut exercitiul in scris) perceptia pe care o ai despre tine sau o anumita situatie din viata ta? Ce s-a schimbat?

Vrei sa impartasesti? Lasa-mi raspunsul intr-un comentariu sau trimite-mi cateva randuri pe adresa coaching@cameliastefan.ro

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#