No comments yet

Tu iti traiesti propria ta Viata? Studii de caz

Ai auzit expresia ” Traieste propria ta Viata? ” Ramai la inceput cu semne de intrebare, pentru ca nu realizezi cum ai putea sa traiesti viata altcuiva.

La sesiunile “Panorama familiei” modelul Lucas Derks, apeleaza in special  persoanele care constientizeaza dezechilibru in familie, tipare disfunctionale care se repeta in relatiile cu partenerul/partenera de cuplu. Clientii care au ajuns pana acum la aceste sesiuni au apelat si la alte forme de terapie/coaching fara mare succes pentru provocarile pe care le intampinau.

Am sa relatez pe scurt cateva cazuri de pana acum. Relatarile sunt inspirate din parcursul mai multor clienti carora le pastrez confidentialitatea. Orice asemanare cu o poveste pe care o cunosti este pur intamplatoare.

Ce se poate intampla cand traiesti viata mamei sau a bunicii:

O tanara casatorita cu un copil- prinsa intr-o casnicie in care era inselata de sot, pusa de acesta sa divorteze. Era un abuz in fata careia nu intelegea de ce sta sa indure. Isi dadea de fapt multe motive. Dupa ce am facut Panorama Familiei din copilarie a realizat pe parcursul sesiunilor ca acelasi tipar de viata in relatie l-a avut bunica ei. Acesteia ii era rusine de “gura lumii” si atunci a decis sa ramana in relatie, chiar daca era un sacrificiu personal. Nu se stie cum, din iubire fata de bunica probabil, tanara preluase inconstient acest tipar. Constientizand ca situatia prezenta este total diferita de cea a bunicii si ca are dreptul la propria sa viata, tanara renunta la aceasta identificare ( constientizare si decizie). Pana sa terminam cele 5 sesiuni face demersurile pentru a –si cumpara casa in care sa se mute cu copilul. Nu i-a fost usor, insa a reusit sa isi asume responsabilitatea si sa faca pasii necesari pentru a avea viata pe care o merita.

Ce se poate intampla cand iti iubesti “prea mult” copilul:

Intr-o familie copilul manifesta stari de agitatie si anxietate. Intuitiv imi dau seama ca este o exprimare a ceva mai profund din familie si propun lucrul cu sesiunile de familie parintilor si in paralel am lucrat cu copilul de 12 ani respiratii si aducere in prezent.

La sesiunile de familie copilul era tinut in brate de mama in panorama acesteia, iar tatal ii tine pe amandoi foarte strans. Lucrez cu ambii parinti intelegerea relatiei pe care au avut-o in familie si realizez cum mai ales tatal vroia sa ii ofere copilului tot ce nu a avut el insusi. Dupa cele 5 sesiuni, ambii parinti incep sa ii lase copilului propriul spatiu pentru a creste si a se dezvolta. Dupa 3 luni de sesiuni cu copilul, acesta a invatat sa isi gestioneze gandurile si emotiile. Practic isi da o nota a starii emotionale si cand aceasta scade la 7 stie sa se aduca singur la 10. A inteles ca il ajuta starea de calm si liniste ca sa invete si sa se dezvolte, reuseste acum sa mearga singur la scoala si la antrenamente, sa stea singur acasa si sa nu mai petreaca multe ore la jocurile pe calculator pentru ca il agita. De fapt in prezent a renuntat singur la ele ca experiment.  Mai lucram inca putin la frica a zbura cu avionul. A fost intrebat de mama lui ce l-a ajutat cel mai mult, si raspunsul lui mi-a mers la suflet. A spus ca el singur a reusit.

Ce se poate intampla cand persoanele dragi care au decedat iti ocupa spatiul mental?

Cele mai grele incarcaturi energetice pe care le-am descoperit au fost cazurile in care clientii au avut decesuri in familie si au pastrat locul acestora in campul lor mental. In urma proceselor de doliu clientii au simtit mari eliberari in viata lor.

Ce inseamna sa traiesti fara sa- i fi lasat (inconstient) pe cei dragi sa isi gaseasca locul lor in lumea ingerilor? Inseamna sa ii tii langa tine prin emotii de tot felul, inseamna sa ai in fata blocaje de care nu ai cum sa iti dai seama constient.

Un client se identifica cu tatal sau decedat, nu avea pozitia sa proprie si manifesta stari de iritare si nervi fara niciun motiv. Lucrurile s-au schimbat imediat dupa sesiunea de doliu.

O clienta era incarcata enegetic cu cateva decesuri din familie de care a fost profund marcata si nu reusea sab nicio forma sa lase trecutul in trecut. Suferinta emotionala era prezenta si ii afecta atat relatia cu sine cat si cu cei din jur. Avea despre ea insasi o imagine de sine cat se poate de negativa- lipsa de stima de sine, devalorizare, lipsa de speranta. Dupa 10 sesiuni de coaching a reusit sa fie calma si sa isi gestioneze normal provocarile vietii de zi cu zi.

O alta clienta care a venit la sesiuni pentru ca se sacrifica foarte mult pentru familie, fara a se mai vedea pe sine in viata ei. Tot ce incerca sa faca pentru ea – programari la fitness, la masaj, dieta, sport, intalniri cu prietene si le anula singura din “lipsa de timp”. Imi achitase un pachet de sesiuni si abia dupa 10 zile a reusit sa ajunga la sesiuni. Descoperim la sesiunile de familie tatal a decedat brusc cand era adolescenta si mama ei nu a facut fata mortii acestuia si s-a sinucis. Adolescenta fiind si cu 2 frati mai mici, a preluat toata responsabilitatea familiei.

Dupa doar 3 sesiuni pe parcursul carora am facilitat  in special relatia cu parintii si  procesele de doliu, a inceput sa isi onoreaza programarile, iese la mers dimineata si simte diferenta in viata ei.  A inteles ca a se iubi pe sine nu este egoism si starea ei de spirit este darul adevarat pe care il face celor dragi.

Daca simti ca ai  blocaje in viata si nu le ai dat inca de capat….

In sesiunile de coaching pe care le facilitez cu ajutorul metodei “Panorama Familiei” este vorba in primul rand despre a deveni independent emotional. Accesandu-ti potentialul si a-ti  trai propria ta viata inseamna in primul rand desprinderea de familie prin restabilirea ordinii firesti in aceste relatii.

Pentru ca fiecare persoana este unica, sesiunile sunt personalizate. Coachingul NLP alaturi de alte metode pe care le folosesc intuitiv in functie de nevoile clientului, ofera cadrul pentru schimbari rapide si durabile cu efecte multiple in toate ariile vietii.

Gasesti aici mai multe detalii privind sesiunile Panorama Familiei, iar noutatea este aceea ca aceste sesiuni se pot desfasura si online, pe skype. Pentru a face o programare te rog sa imi scrii pe adresa coaching@cameliastefan.ro. Prima discutie este gratuita si dureaza in general 30 de minute.

Post a comment
Bussiness Soul Coach by Camelia Stefan
#